10 общини с награди от „Зелена кампания”

Пирдоп, Провадия и Момчилград с отличие за «кураж» - за предварително проведени обществени поръчки по ОП Околна среда

3962 ~ 2 мин. четене

В рамките на Националната кампания „Зелена България” за втора поредна година МОСВ отличи общините, които проявяват най-голяма активност в изпълнението на проектите си по Оперативна програма „Околна среда”. Церемонията се проведе по време на Осмата годишна среща наНационалното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ на 15 октомври 2012 г. в Пловдив.

Призовете бяха връчени от заместник-министър Ивелина Василева и ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда” Малина Крумова.

Наградени бяха 10 общини в шест категории.

Община Никопол в партньорство с общините Левски, Белене, Свищов и Павликени беше отличена в категорията  „Най-добро партньорство между общините в регионалното сдружение за управление на отпадъците по ОПОС”. На община Исперих беше присъдена награда за „най-добре подготвено проектно предложение, представено за оценка”. А за „най-бързо преминал през оценка” наградата беше връчена на община Стара Загора за интегрирания воден проект на града.

Община Габрово грабна приза за „най-оригинално популяризиране на ОПОС”. При получаване на наградата представителят на общината сподели, че освен негативите, които общината търпи по време на изпълнението на проекта - разкопаните улици, се обръща внимание и на положителните ефекти и трайните резултати от реализацията му.

Общините Вълчи дол и Попово бяха наградени за „най-добро управление на проект”. 

Специално внимание заместник-министър Василева обърна на последната номинация – наградата за кураж. Тя беше присъдена на общините Пирдоп, Провадия и Момчилград за смелостта им да обявят и проведат предварително обществените си поръчки, преди да бъдат сключени договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. 

 

През тази година кампанията ще продължи с връчване на призове за най-зелен град. 

Подкрепи Economic.bg