1000 младежи станаха мениджъри за един ден

За 12 години над 10 хил. ученици и студенти взеха участие в инициативата

288 ~ 1 мин. четене
Над 1000 ученици и студенти от цялата страна станаха мениджъри за един ден. Бъдещите лидери заеха ръководните постове в над 250 водещи български и международни компании, организации и държавни институции. Младите управленци взеха участие в инициативата "Мениджър за един ден", организирана от "Джуниър Ачийвмънт България".

След дванадесетото издание на събитието участниците, преминали през програмата надмина 10 хил. Кметът на София Йорданка Фандъкова даде официално начало на първия работен ден на младежите. Тя прие своя заместник Десислава Караджова от УНСС, която ще има възможността да присъства на работни срещи и да представя новаторските си идеи за бъдещето на столицата (снимка 1).

Президентът на България Росен Плевнелиев също подкрепи инициативата, като се срещна с Никола Янев от 18-то СОУ "Уилям Гладстон". Държавният глава даде шанс на младежа да бъде част от управленската институция и да участва във вземането на важни решения за страната.

Основната задача на тазгодишното издание на "Мениджър за един ден" е да представи на бъдещите лидери реалната бизнес среда и начинът на работа в определена икономическа сфера.

Младежи станаха мениджъри за по един ден в най-голямата по активи банка у нас УниКредит Булбанк (снимка 2) и в първата и единствена засега атомна електроцентрала у нас - АЕЦ "Козлодуй".

Дванадесетокласничката Бианка Трифонова имаше отговорната задача да бъде изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" днес, 28 март. В рамките на инициативата "Мениджър за един ден" тя седна в стола на Валентин Николов, изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй".
Подкрепи Economic.bg