Управляващите смениха и шефа на АПИ

Новият председател на Агенцията е Стефан Чайков, който заменя на поста Лазар Лазаров

Снимка: БГНЕС - новият председател на УС на АПИ Стефан Чайков (вляво), министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и досегашният шеф на АПИ Лазар ЛАзаров (вдясно)

28 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Новата власт, която дойде след предсрочните избори на 12 май, продължава да сменя ръководствата на ключови институции. Най-новата рокада е смяната на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Лазар Лазаров, чието място вече ще бъде заето от инж. Стефан Чайков.

За смяната съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, цитирана  от Фокус, като добави, че Лазар Лазаров остава член на УС на пътната агенция. Терзиева представи Стефан Чайков като новия председател на УС на АПИ по време на подписването на договора за строителство на обхода на Монтана. "Предвид нарасналият обем на работа, считам, че приемствеността е задължителна", обясни Десислава Терзиева.

Стефан Чайков от своя страна каза, че по образование е пътен инженер и цялата му кариера е минала почти изцяло в пътния бранш. "Познавам в детайли целия процес. От април 2011 г. бях избран за председател на Управителния съвет Браншова камара "Пътища". Задачите ни са две групи стратегически - запазване и доразвиване на експертния потенциал на пътна администрация. Другата важна задача е досъгласуването и приемането на стратегия за пътната инфраструктура до 2020 година", обясни Чайков.

"Имаме амбицията да изготвим една дългосрочна програма за рехабилитация, ремонти, превантивно поддържане на републиканските пътища", добави новият шеф на АПИ и заключи, че само с обединените усилия на администрацията и бизнеса се създават магистралите и новите пътища.

Подкрепи Economic.bg