42-рият протест срещу кабинета започна по-рано

Протестиращите се опитаха да препречат пътя на председателя на НС Мая Манолова

Автор: Божидара Иванова

Традиционното вечерно издание на ДАНСwithme започна по-рано днес. Още след 17 часа близо 60 души се събраха пред сградата на бившия партиен дом , където течаха заседания на парламентарните комисии. Движението на бул. „Независимост” е блокирано, а по „Дондуков” и бул. „Цар Освободител” е затворено. Както обикновена сградата на МС е обградена от метални заграждения.

Събралите се протестиращи се опитаха да попречат пътя на зам.-председателя на НС Мая Манолова да си тръгне от района на Президентството. Тя опита да проведе диалог с демонстрантите, които не спираха да я освиркват. След неуспешния опит Манолова тръгна към улица „Позитано”, но пътят й бе препречен и тя се опита да се качи в такси пред Съдебната палата, но шофьорът отказа.

Зам.-председател на парламента коментира, че медиите драматизират и помоли да се отрази броят на хората около нея. „Хората имат мнение и го казват. Вървя си нормално, спрях, говорих с хората, не драматизирайте”, заяви Манолова.

Близо 200 души са се събрали пред сградата на президентството за 42-ят ден на протести срещу кабинета на Пламен Орешарски. Броят на протестиращите непрекъснато расте. Те държат лозунги с надписи „Няма мир без справедливост”, „Оставка”, „Който не участва, съучаства”, „Протестът хората сбира, стават народ” и  скандират „Оставка”. 

Коментари: 0