67% повече свободни места за финансисти в Лондон

Активността е провокирана от разследвания на регулаторите в сектора

Снимка: Reuters

Автор: Стилиян Гребеничарски

Свободните позиции във финансовия сектор в Лондон са се увеличили с 67% само за месец, съобщава Bloomberg. Проучването показва, че компаниите търсят повече служители за да посрещнат повишените регулаторни изисквания.

В британската столица се търсят близо 9 хил. финансови експерти, при 5 355 през април. Средната предлагана заплата за новонаетите кадри се е повишила с 21% през изминалия месец. От компанията за човешки ресурси Morgan McKinley заявиха, че повишеното търсене е свързано със специалисти в звената за оценка на риска и консултанти в съгласуването с регулативните изисквания.

Финансовите компании от лондонското Сити разширяват своите звена, отговарящи за съблюдаването на различните нормативни разпоредби.  Това е следствие от предприетите мерки на регулатори, както на Острова, така и в останалите развити пазари, целящи разследване за манипулации на лихвените проценти, предполагаеми измами на валутния пазар и пране на пари.

Резултатите от изследването се обявяват на фона на новината, че вторият най-голям кредитор - Barclays, е завишил плановете си за съкращения до 14 хил. служители.

Коментари: 0