80 милиона скрити данъци във Варненско

Данъчните в Североизточна България са направили 615 ревизии на фирми и граждани

6642 ~ 1 мин. четене

615  ревизии на фирми в Североизточна България приключиха с актове за установяване на допълнителни данъчни и осигурителни задължения към бюджета до средата на месец май 2012 година. 68% от ревизиите инспекторите на НАП Варна са приключили с разкрития от над 10 000 лева.

Допълнително установените задължения са в голямата си част от ревизии, извършени на търговци на дребно и са в общ размер на 20 милиона лева. На следващо място е строителният бранш, където допълнителните задължения към хазната са в размер на над 10 милиона лева.  Извършените ревизии на производителите и търговци на зърнени култури са приключили с 48 ревизионни акта, като установените допълнителни задължения при тях са за 9 милиона лева, съобщи Дарик.

Над 61 милиона лева са установените задължения към хазната от невнесен или укрит данък върху  добавената стойност /ДДС / от фирмите, ревизирани в Североизточна Българи, а 11 милиона лева е  невнесеният корпоративен данък. При извършени 125 проверки на физически лица инспекторите по приходите са разкрили 5 милиона лева укрити доходи.

За да обезпечат събирането на допълнително установените задължения, данъчните са отправили 337 искания за налагане на предварителни обезпечителни мерки, като са наложили запор на движими вещи, банкови сметки и възбрани на недвижимо имущество на длъжниците.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg