800 участници от 70 компании се включиха в Postbank Business Run 2020

Състезателите пробягаха близо 3 000 км в подкрепа на две благотворителни каузи

800 участници от 70 компании се включиха в Postbank Business Run 2020

Общо 183 отбора от 70 компании от различни бизнес сектори се включиха в благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run 2020, което се проведе вчера на територията на Бизнес Парк София. Това е осмото издание на мащабното междуфирмено състезание, което се организира за пореден път от спортен клуб „Бегач“ и Пощенска банка.

Инициативата събра близо 800 участници, като към бегачите се присъединиха и 32 деца на възраст от 4 до 16 години, които се надпреварваха в Kids Run, извършващо се от сертифицирани треньори по програмата на IAAF –Kid’s Athletics. За четвърта поредна година се проведе и състезанието CEO Dash, в което се включиха 6 изпълнителни директори от различни компании.

Най-големият тиймбилдинг в България беше реализиран в подкрепа на две каузи. Събраните средства от близо 8 000 лв. ще бъдат дарени по проекти на фондация „За нашите деца“ за предоставяне на професионални социални услуги за най-уязвимите деца в ранна възраст и на фондация „Воден път“ за подкрепа на деца със специални нужди чрез кинезитерапия, водна рехабилитация и модифицирано плуване, за да могат те да пораснат като самостоятелни възрастни и да получат шанс за пълноценен живот.

Победител в щафетата бе отборът на SAP Top Team от компанията SAP Labs с време от 59:57. На второ място с общо време от 1:01:43 е отбор Festo на компанията Festo България, която участва за първи път в състезанието. Третото място зае отборът на Bulpros Consulting с време от 1:02:07. Призът за „Най-бърз женски отбор“ бе присъден на дамския отбор SAP Tech Girls от компанията SAP Labs с време 1:16:49. Второто място при тях е за отбора Lazy Paws на Concentrix, a третото за отбор DXC Amazons от компанията DXC Technology. В състезанието за изпълнителни директори и висши мениджъри CEO Dash най-бърз сред мъжете бе Боян Рашев от компанията Denkstatt България, който измина разстоянието от 1 километър за 3:06, а сред дамите – Соня Николова от компанията iCard с време 4:55.

Най-добрият отбор на Пощенска банка (Postbank NoName@) се представи отлично, като зае 9-тo място с общо време от 1:05:11. Финансовата институция се включи в състезанието с общо 23 отбора.

За първи път тази годишна състезанието се излъчи на живо в YouTube, като така всички, които нямаха възможност да присъстват на място, успяха да гледат колегите си онлайн. Общо събитието е проследено от над 1 000 души, като в ключовия момент на състезанието, то е наблюдавано от 150 човека. Събрано, времето на всички, които са наблюдавали междуфирмената щафета онлайн, се равнява на цели „14 дни“. Запис на събитието може да се види тук.

За безопасното протичане на състезанието организаторите се бяха съобразили и с всички COVID мерки, спрямо правилата на IAAF за провеждане на състезания. Стартът беше заложен с нето време, от момента в който бегачите са минали арката, до момента, в който финишират, за да няма скупчване на едно място. Зоната за предаване на щафета беше по-широка за повече място между отборите, а доброволците на различните логистични пунктове бяха оборудвани с маски и ръкавици.

Основна цел на Postbank Business Run е да бъде привлечено вниманието на хората към здравословния начин на живот, като се провокира у тях желанието за победа чрез екипна работа и сътрудничество в името на благородна кауза. Цялата информация за събитието е достъпна тук.

Коментари: 0