AON ще спонсорира и базата на Манчестър Юнайтед

С новата сделка футболният отбор си осигури близо 500 млн. паунда от спонсорски договори

280 ~ 1 мин. четене

Английският футболен клуб Манчестър Юнайтед подписа осем годишен договор с най-големия застрахователен брокер в света Aon Plc (AON), който ще е първият спонсор на тренировъчната база на 19-кратния шампион, съобщава Financial Times.

От това лято „червените дяволи“ успяха да продадат правата за име на тренировъчната си база в Карингтън, на застрахователната компания. Договорът е за осем години, и оттам ще влезнат общо около 120 милиона щатски долара.

Aon е и основния спонсор на екипировката на Ман Юнайтед, но той ще бъде заменен от Шевролет от началото на сезон 2014-15. Според този нов договор, Юнайтед ще получи още 364 милиона паунда.

През август Aon влиза в последната година от четиригодишния си договор с Манчестър Юнайтед на стойност 80 млн. паунда (122.7 млн. долара), съгласно който логото на компанията стои на официалните екипи на отбора. Нови спонсорски договори ще налеят близо 500 милиона паунда в Манчестър Юнайтед.

Aon отчита сериозни ползи откакто спонсорира Манчестър Юнайтед, затова от компанията обявиха, че са много доволни, и искат да продължат съвместната работа.

Юнайтед бе първият отбор, който продаде спонсорските права на тренировъчната си екипировка преди две години, като тогава сложи DHL на гърдите на футболистите.

Подкрепи Economic.bg