Адемов: Не е обсъждан данък "богатство"

Няма правителство, което за шест месеца да е изпълнило предизборните си обещания, заяви социалният министър

148 ~ 1 мин. четене

Резки промени в данъчно-осигурителната система, особено по време на криза не е препоръчително да се правят. Това заяви социалният министър д-р Хасан Адемов в ефира на бТВ. "Коалиционно споразумение с ДПС трябваше да се сключи преди съставянето на правителството, за да не се случват сътресения", смята министърът.

Според него идеята за промяна в данъчната скала би могла да подпомогне най-бедните. "Може да се смята, че това вече е направено. Тези хора вече са подпомогнати". "Позицията на двете политически партии вече е ясна, но достигането до решение, което да бъде добро за партиите и за гражданите е един процес, който трябва да бъде извървян. Това е въпрос на съвместни дискусии", заяви Хасан Адемов.

На въпрос дали БСП излъга хората с предизборните си обещания, министърът обяви: "Програмата за управление е различна от предизборните обещания, защото трябва да се съобразяваме с коалиционните споразумения. През последните шест месеца ние сме подпомогнали финансово пенсионната система. Ако тази система не е стабилна застрашаваме и фискалния резерв на държавата. Това би застрашило по-нататъшното изплащане на пълния размер на пенсиите. Трябва да има баланс и гъвкавост, за да не се срине финансовата система".

Адемов добави, че няма правителство, което за шест месеца да е изпълнило предизборните си обещания. "Ние не сме вълшебници", завърши той.

Коментари: 0