Anonymous отново атакува сайта на турското правителство

Хакерите са си осигурили и достъп до класифицирана информация, включително имейли и пароли на регистрирани потребители

156 ~ 1 мин. четене

Хакери от групата "Anonymous" нарушиха работата на сайта на турското правителство и си осигуриха достъп до класифицирана информация. Според съобщение на Ен Ти Ви от сървърите са били изтеглени имейли и пароли на регистрирани потребители.

Групата е действала съвместно с т.нар. Сирийска електронни армия. От "Anonymous" официално обявиха за атаката си чрез свои акаунти в социалната мрежа Twitter.

Това е втората атака на хакерите от Anonymous, които преди 2 дни атакуваха няколко турски правителствени сайта, като подкрепиха по този начин демонстрантите, искащи оставка на премиера на Турция Реджеп Ердоган и правителството му. В тази група са сайтовете на турското министерство на вътрешните работи и официалният сайт на премиера. Интернет страниците в неделя срещу понеделник бяха недостъпни.

Според изявлението на групировката, хакерите са нанесли успешни атаки по ресурсите mersin.gov.tr, eshot.gov.tr, resmigazete.gov.tr. В социалната мрежа дори се появи движение #opTurkey, което планира да атакува всеки ден комуникациите на турското правителство.

Подкрепи Economic.bg