Apple пускат 4.8-инчов iPhone?

По неофициална информация през тази година американската компания ще пусне на пазара три различни модела на своя смартфон

228 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Американската технологична компания Apple подготвя да пусне на пазара iPhone с големина на дисплея 4.8 инча. Информацията е на китайското издание China Times, като се позовава на свои източници. Ако се окаже истина, това ще е първият "хибрид", между таблет и смартфон, който Apple произвежда.

Според слуховете през тази година технологичният гигант ще пусне на пазара три разновидности на iPhone - iPhone 6, по-евтин пластмасов iPhone 5 и модел с дисплей 4.8 инча, който е наречен от китайското издание "iPhone Math."

Ако информацията се окаже вярна, това ще е коренна промяна в стратегията на Apple, пише Fudzilla. Досега компанията е изкарвала по един нов модел годишно, но заради експанзията на южнокорейския й конкурент Samsung, може наистина да промени подхода си, смятат анализатори.

Последният смартфон на Apple - iPhone 5 е с диагонал на дисплея 4 инча. Предишните модели на компанията бяха с големина от 3.5 инча.

Подкрепи Economic.bg