Apple загуби делото срещу Samsung във Великобритания

Според твърденията на представители на "ябълката", при създаването на своя таблет Galaxy Tab конкурентите й са копирали външния вид на таблета iPad

132 ~ 1 мин. четене

Върховният съд на Великобритания отхвърли днес апелативния иск на американската корпорация Apple срещу южнокорейската компания Samsung по делото за предполагаемо нарушаване на патентни права, съобщава Financial Times.

Двата водещи производителя на смартфони водят битки по отношение на патентите си за смартфони и за таблети в съдилища по целия свят. Според твърденията на представители на Apple, при създаването на своя таблет Galaxy Tab конкурентите й са копирали външния вид на таблета iPad.

В началото на месец юли лондонски съд отхвърли всички обвинения срещу Samsung. Тогава британски съдия мотивира решението си с ласкателен за продуктите на Apple аргумент. Според него, дизайнът на продукта на Samsung не е толкова привлекателен, колкото този на модела на Apple. Ето защо, според съдията, американската компания няма основания за претенции срещу южнокорейския си съперник.

"Продуктите на Samsung не притежават сдържаната и пределна простота на устройствата на Apple. Те не са от такава класа", заяви през лятото съдия Колин Бърс.

Решението е валидно в цяла Европа и трябва да забрани допълнителни правни спорове между двете компании за дизайн на таблета в региона.

Подкрепи Economic.bg