Audi A8 дебютира във Франкфурт

Автомобилът ще се предлага на цена от 74.5 хил. евро

256 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Обновената версия на А8 дебютира на автомобилното изложение във Франкфурт. Автомобилът бе показан в компанията на спортната версия S8, която ще стъпи на пазара през ноември. Промените в А8 са скромни, но видими. Те засягат най-вече екстериора с нови брони, обновен капак на двигателя, различна решетка и нови светлини, съобщи AutoMedia.

Светлините са едни от основните новости в модела. Те са метрични, оборудвани с LED технология и носят името MatrixBeam. Опцията предлага челни светлини с по 25 LED диода, които следят кривата на завоя и са свързани с навигационната система, която им помага да предвидят наклона. Всеки от диодите работи напълно самостоятелно, като по този начин се постига оптимална осветеност в зависимост от конкретните условия на пътя.

Новият модел е с обновена оптимизация по отношение на пътното поведение и шумоизолацията в салона. В интериора са въведени нови тапицерии, материали и опции. Audi A8 ще продължи да се предлага в две дължини на каросерията, като версията A8L добавя 13 см. в междуосието на модела. Моделът ще се предлага с четири бензинови, два дизелови и един хибриден двигател. Най-икономичния от тях е 3.0 TDI, който дава среден разход 5.9 л/100 км. При хибридната версия потреблението е 6.3л/100 км.

Новото Audi ще се предлага първоначално на пазара в Германия. Предвижда се да излезе през ноември на цена от 74.5 хил. евро.

Подкрепи Economic.bg