Янаки Стоилов: Случаят "Пеевски" имаше оздравителен характер

Правителството не може да си позволява да взема решения, които са обществено неубедителни от морална и професионална гледна точка, смята депутатът от "Коалиция за България"

124 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Случаят "Делян Пеевски" имаше частичен оздравителен ефект. Това каза пред БНР зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов. "Правителството не може да си позволява да взема решения, които са обществено неубедителни от морална и професионална гледна точка", категоричен е депутатът от "Коалиция за България".

"Трябва да се търсят начини да се изясняват мотивите за дейността на дадени хора", каза още Стоилов. Според него целта на изявлението на Борисов по случая Пеевски е Борисов да хвърли по-голяма тежест върху това кои са взели това решение за Пеевски. "Отговорността се поема общо, това е ясно, друг е въпросът дали нещо персонално може да се случи по този въпрос. Наистина трябва да има голяма яснота за кандидатурите", смята той.

Янаки Стоилов беше единственият депутат от "Коалиция за България", който на 14 юни 2013 г. гласува "Против" назначението на медийният магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски за председател на Държавната агенция "Национална сигурност".

Подкрепи Economic.bg