Автомати викат такси по улиците на Москва

Първите подобни бутони вече се появиха в някои заведения и хотели на руската столица

184 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

От май московските власти планират поставянето на терминали с бутони за повикване на такси по улиците на града, информира новинарската медия M24.ru. В рамките на проекта властите ще разположат терминалите на улици с масово струпване на хора: пред кина, търговски центрове, паркове и станции на метрото.

Проектът започва с първите 20 терминала с подобни „таксиметрови” бутони. Предстои изборът на таксиметровата компания, чиито коли първи ще могат да участват в тази инициатива. Ако експериментът се окаже успешен, такива терминали ще бъдат монтирани и по крайните жилищни райони на Москва, уточнява изданието.

Подобни бутони вече има в някои ресторанти, хотели и барове. Появяват се и в терминалите за плащания на услуги, които засега са около 350 на брой в 10-15-милионния мегаполис. В момента в Москва са регистрирани около 35 хил. таксиметрови автомобили и властите смятат да разширяват отрасъла.

Заради големите разстояния и километровите задръствания Москва отдавна е един от пионерите в нестандартните таксиметрови превози – всеки може да си повика за такси луксозна лимузина Maybach или хеликоптер.

Последната новост обаче ще позволи и на обикновения московчанин или турист да си вика такси от оживените места на столицата.

 

Подкрепи Economic.bg