БСП обмисля частично премахване на забраната за пушене

Ресторантьори и хотелиери поискаха срещи с премиера Пламен Орешарски и председателя на парламента Михаил Миков, за да обсъдят възможности за отпадане на тоталната забрана за пушене на закрито

96 ~ 1 мин. четене

БСП отново ще обсъжда варианти за отпадане на тоталната забрана за пушене на закрито, пише "Труд". "Атака" ще подкрепи напълно подобно решение в пленарната зала, а депутатите от ДПС биха гласували по съвест. В ГЕРБ остават категорично против отпадането на забраната, показа проверка на изданието.

Във вторник ресторантьори и хотелиери поискаха срещи с премиера Пламен Орешарски и председателя на парламента Михаил Миков, за да обсъдят възможности за отпадане на тоталната забрана за пушене на закрито.

"Това е добра новина за мен", коментира пред "Труд" лидерът на БСП Сергей Станишев, който не крие, че е пушач. На предизборна обиколка през април социалистът обеща да върне пушенето на закрито, ако вземе властта.

Левицата вече има законови промени, според които тютюневият дим ще бъде разрешен във всички питейни заведения след 22 часа. В дневните заведения се предвиждат зали за пушачи и непушачи. Засега не е ясно дали депутатите ще бъдат оставени да гласуват по съвест. Повече от половината социалисти са пушачи.

“По този въпрос парламентарната група на ДПС няма единна позиция. Ако се стигне до гласуване, ще гласуваме по съвест”, заяви Лютви Местан.

Подкрепи Economic.bg