Березовски загуби делото за $6 млрд. срещу Абрамович

Бившият математик твърди, че Абрамович го е заплашвал с Кремъл, за да го принуди да продаде четвъртата най-голяма нефтена компания в Русия Сибнефт на ниска цена

Собственикът на футболния клуб Челси Роман Абрамович спечели съдебната битка в петък срещу бившия си партньор Борис Березовски, който го съди за 6 милиарда долара по обвинения, че е бил принуден да продаде съвместните им активи, придобити след разпада на СССР, съобщават световните медии.

По време на съдебния процес в Лондон, 65-годишният Березовски заяви, че Абрамович го е предал. Той твърди, че го е принудил да продаде акциите си от руската петролна компания "Сибнефт" "само за $1,3 млрд."

"Намерих г-н Березовски невнушителен и съответно свидетел, на който не може да се разчита. Той възприемаше истината като преходна, гъвкава концепция," заяви съдия Елизабет Глостър в съдебната зала. Березовски изслуша заключението й без да показва емоции.

45-годишният Абрамович, който не дойде на днешното заседание, отрича да е бил бизнес партньор на Березовски, както и да е нарушавал договор с него. Той признава, че на Березовски са платени милиони лири за неговите услуги като "политически кръстник", но никога не е бил негов бизнес партньор.

Бившият математик Березовски, който се издига по времето на Борис Елцин и след това е принуден да търси убежище във Великобритания с идването на Путин, твърди, че Абрамович го е заплашвал с Кремъл, за да го принуди да продаде четвъртата най-голяма нефтена компания в Русия Сибнефт на ниска цена.

Коментари: 0