Без повишение на цените започва зимният сезон в Банско

Ранните записвания ще осигурят на туристите отстъпка от 10-15%

116 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Новият туристически зимен сезон, който ще бъде открит официално на 14 декември в Банско, започва без повишение на цените на услугите спрямо миналата година. Това каза представител на Съюза на туристическия бизнес в Банско Янка Рахова, предаде БТА.

"Въпреки постоянното нарастване на разходите, не можем да си позволим да повишаваме цените", отбеляза Рахова. По думите й ранните записвания ще осигурят на туристите отстъпка от 10-15%.

Представителката на Съюза на туристическия бизнес в Банско заяви, че освен български туристи, хотелиерите очакват и обичайните гости от Русия, Великобритания и съседните балкански държави - Гърция, Сърбия, Македония, Турция, Румъния.

Рахова обясни, че в последните години туроператорите се обединяват и сформират по-големи групи за по-дълъг период, което намалява цената с около 40%, в сравнение с цената на рецепция, ако групите са минимум от 40-50 души.

Приходите на България от зимния туризъм възлизат на 417 млн. евро, което е ръст от 4.9% спрямо 2011/2012 година. От декември 2012 г. до март 2013 г. зимните ни ски курорти са посетени от 1 063 852 туристи, което с 8.2 повече от предходния зимен сезон.

Подкрепи Economic.bg