Бивш туристически шеф взе властта в БДЖ

Новият председател на борда на директорите на железницата е Анелия Крушкова

120 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Бившият председател на Агенцията по туризма и бивш зам.-министър на транспорта Анелия Крушкова е новият председател на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" ЕАД. Тя ще заеме мястото на назначения в първите дни на април Велик Занчев, съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на Обществения съвет в сектора на железопътния транспорт.

"През септември предстои среща на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на финансите и облигационерите, на която ще се обсъжда разсрочването на задълженията на компанията", съобщи Данаил Папазов. Транспортният министър добави, че в най-скоро време ще представи пред колегите си в Министерски съвет нов оздравителен план за "Холдинг БДЖ".

Преди да заеме високия управленски пост в държавната железница Анелия Крушкова не получи доверие за зам.-министър на икономиката и енергетиката с ресор "Туризъм". Освен бивш председател на Агенцията по туризма и бивш зам.-министър на транспорта Крушкова е била съветник на министъра на държавната администрация, управител на болница "Токуда" и управител на спедиторски компании.

Занчев от своя страна беше финансов и изпълнителен директор на БДЖ преди да оглави СД на компанията.

Подкрепи Economic.bg