Бизнесът в САЩ иска сигурност, за да инвестира в България

Директорът на Агенцията за инвестиции представи плюсовете на страната ни пред бизнеса в най-голямата световна икономика

112 ~ 1 мин. четене

За да инвестира в България, бизнесът в САЩ иска сигурност. Представителите на американския бизнес се интересуват от това, икономически стабилна ли е България в момента, добре позиционирана ли е в ЕС и дали е перспективна. Това коментира пред "Фокус" изпълнителният директор на Българската агенцията за инвестиции (БАИ) Светослав Младенов, който се срещна в САЩ с представители на 15 корпорации, членуващи в Бизнес съвета за Международно разбирателство в САЩ.

Младенов допълни, че пред представителите на американския бизнес са били представени плюсовете за инвестиция в България. "Това, с което ги запознахме е, че България е член ЕС и НАТО, имаме стабилен валутен борд, стабилна и добра фискална политика и добри условия за инвестиция. Това е свързано с всички мерки, които бяха подобрени или доразвити в страната ни като 10% плосък данък, 0% корпоративен данък, както и с увеличеното инвестиране в обучението на хора, така че да може да бъде разпределен по-равномерно човешкият ресурс, а не да бъде концентриран в големите градове", коментира още Светослав Младенов.

Той каза още, че след срещата му с щатския бизнес е станало ясно, че голяма част от американските компании не са били запознати с възможностите за инвестиции в България.

Подкрепи Economic.bg