Близнашки назначи трима нови областни управители

Прегледа на работата на областните управители продължава и най-вероятно ще има още няколко промени, обясни премиерът

Близнашки назначи трима нови областни управители

Снимка: БГНЕС

140 ~ 1 мин. четене

Трима нови областни управители назначи днес министър-председателят в служебния кабинет Георги Близнашки. Начело на областната администрация в Стара Загора застава Димитринка Петрунова, на Варна - Стоян Пасев, а в Перник - Бойка Петрова.

Премиерът обясни, че това са млади хора, които не са били ангажирани с политическа дейност досега, като добави, че прегледа на работата на областните управители продължава и най-вероятно ще има още няколко промени, пише Kmeta.bg.

Димитринка Петрунова е завършила Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и има международни специализации по мениджмънт и търговска медиация, както и по право на Европейския съюз. От 1994 г. е адвокат към Адвокатската колегия в Стара Загора.

Стоян Пасев е инженер по технология на машиностроенето и металорежещите машини и магистър по право от Техническия университет във Варна. Има магистратура и по икономика и управление на търговията от Икономическия университет в града, както и следдипломна квалификация по международни икономически отношения в СА "Димитър Ценов" - Свищов. Адвокат е към Варненската адвокатска колегия, а от 2012 г. е и член на нейния дисциплинарен съвет.

Начело на областната администрация в Перник застава председателят на местната Търговско-промишлена палата Бойка Петрова. Тя е магистър по икономика от УНСС, специализирала е мениджмънт в Техническия университет в София. Преди да оглави Пернишката търговско-промишлена палата през 2001 г., в продължение на 10 години е била неин главен секретар.

Припомняме, че миналата седмица вече бяха сменени петима губернатори.

 

Още новини от Kmeta.bg четете тук

Коментари: 0