Божидар Лукарски е новият председател на СДС

Той бе избран на 21-та пресконференция, която се проведе днес в София

Автор: Божидара Иванова

Божидар Лукарски е новият председател на СДС. Това съобщиха от пресцентъра на партията. На 21-та Национална конференция на СДС, Лукарски е избран с 392 гласа.

"Обединението на демократичната десница не трябва да бъде договорка между лидерите на партиите", каза Лукарски при представянето си. "То може да се случи само около категоричната подкрепа на принципи и политики, изготвяни от експерти, включително и от СДС, защото не е тайна, че нашият експертен състав е на по-високо ниво от този на другите партии вдясно и заявявам това съвсем отговорно", допълни той.

Според Лукарски обединението вдясно не трябва само да пуска декларации и "отделни лидери да търсят най-изгодната коалиционна формула". Той заяви, че ще се бори срещу вътрешнопартийното разделение и най-вече на разделението между София и провинцията. "Дясномислещите симпатизанти знаят лобитата в СДС и това ги отблъсква от нас", заключи Лукарски.

Петима бяха претендентите за поста на бившия председател Емил Кабаиванов, който подаде оставка ден след предсрочните парламентарни избори, когато СДС остана за пръв път от създаването си извън парламента. Сред кандидатите за заемане на неговия пост бяха Иван Сотиров, Детелина Симеонова и Драго Михалев. Четвъртият кандидат за председател Константин Арабаджиев, си е направил отвод още по време на самата конференция.

Коментари: 0