Бойлерът порасна в парно

Съоръжението е специален уред, който комбинира съд за гореща вода и буфер за отопление

Бойлерите, както ги познаваме досега вече пораснаха. Устройствата вече ще играят ролята и на парно, а иновативните уреди ще бъдат показани на Международния технически панаир в Пловдив между 24 и 29 септември 2012 г. До момента заявки за участие са подали фирми от 42 държави, съобщиха организаторите.

Бойлерът-радиатор представлява специален съд, комбиниращ бойлер за гореща вода и буфер за отопление. Подгрява едновременно хигиенична вода за битови нужди и домашната отоплителна инсталация, обясняват от българската фирма "Нови енергийни системи", които са разработили продукта. Той е в два варианта и използва различни източници на енергия. Предприятието ще представи и котел за твърдо гориво с електронно управление, предназначен за отопление на средни и големи помещения. Към него може да се монтира газова, нафтова или пелетна горелка.

Икономични системи за отопление и климатизация ще демонстрират над 40 изложители, които са сред участниците в "Енеко". Освен разработки за екологията, енергетиката и водите, във форума ще бъдат показани и най-новите тенденции в машиностроенето, строителството, химията, електротехниката и електрониката, информационните технологии, автомобилната индустрия, транспорта и автосервизното оборудване, минната промишленост.

Коментари: 0