Борисов: Днес едно работно място да създадеш е успех

Ключът към намаляването на безработицата е в "концесиите и други подобни инструменти", смята премиерът

116 ~ 1 мин. четене

Най-важното в момента за България е създаването на нови работни места. Това е обяснил пред министрите премиерът Бойко Борисов, става ясно от стенограмата на тазседмичното правителствено заседание.

Коментарът министър-председателя прави при обсъждането на обявяването на търг за концесионер за добив на метални полезни изкопаеми от находище „Печинско”. Енергийният министър Делян Добрев, който е вносител на точката, обяснява, че със заработването на тези две находища ще бъдат открити над 500 нови работни места в района на Мадан, Златоград и Рудозем.

По този повод премиерът коментира, че разкриването на нови работни места е най-важното и "концесиите и други подобни инструменти" помагат за разрешението на проблема. По думите на Борисов "в момента трябва да се концентрираме в създаването на работни места, защото това е единственият проблем пред правителството и, разбира се, пред хората".

"В условията на криза, виждате в цял свят е така, но да му обясняваш на човека, че е безработен, защото е криза в цял свят, за него това не е оправдание", посочва Бойко Борисов и отбелязва, че "едно работно място да създадеш днес е успех - това е едно семейство, един човек, който се чувства добре".

Подкрепи Economic.bg