Борисов: Парите за референдума са грешно похарчени

ГЕРБ ще отговори с "не" на въпроса на националното допитване

3551 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Парите за провеждане на референдума ще са абсолютно грешно похарчени, смята премиерът Бойко Борисов. Въпросът, поставен на референдума, е: „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала”, а допитването ще се проведе на 27 януари.

В сутрешния блок на Нова Телевизия Борисов отново призова симпатизантите на ГЕРБ да отговорят на въпроса на допитването с "не". Той припомни, че въпросът беше променян няколко пъти, като единствената причина за това е била да може той да отговори на изискванията, заложени в конституцията. Отговорът на ГЕРБ обаче ще е против изграждането на нова ядрена централа, тъй като управляващата партия подпрепя създаването на нови мощности.

"Винаги сме били за изграждането на VII и VIII реактор в АЕЦ Козлодуй", заяви премиерът, като подчерта предимствата на тези проекти - "там е мястото, където има ядрена централа, има над 1000 инженери, специалисти, технолози, ядрени хранилища, електропреносна система до всички краища на България и извън границите за износ на електроенергия и абсолютно изградена инфраструктура".

За да няма объркване за този референдум категорично съм казал „не”, каза Борисов.

Борисов за пореден път подчерта трите първи копки, направени в "Белене" от предишното правителство, като заяви, че лидерът на социалистите Сергей Станишев умишлено не е подписал договор за изграждането на централата.

"Това са абсолютно грешно похарчени пари за референдума. Това е видната истина", коментира премиерът.

Подкрепи Economic.bg