Борисов: Работи се срещу черното тото

В Италия и Турция е по-лесно за доказване, коментира премиерът

Работи се по сигнали за черно тото. Това каза премиерът Бойко Борисов в спортното шоу "Пред банята" по ТВ7. „Има няколко неща, които знам, че правят колегите и вярвам, че ще стигнат до резултат. Трябват неоспорими доказателства”, категоричен е министър-председателят.

„Въпрос на време е да има развитие по въпроса с черното тото в България. В Италия говорят за милиони евро, а в България нещата са трудно доказуеми, защото отборите се разбират. В Италия се разплита аферата, след като става ясно, че има превод за 1,5 млн. евро и органите на реда тръгват по следата. Дори в Турция зрителските маси и парите са много. По-лесно е за доказване”, твърди Бойко Борисов.

Той е на мнение, че в елитната група трябва да има 9, пряко сили 12 отбора през първата година. „Това е достатъчни за елитна група в България. Тогава стадионите ще са по-пълни. Когато се повиши нивото може да почнат и да растат отборите”, е мнението на премира.

Той направи уговорката, че не се меси в първенството, а изказва мнение като запалянко и футболист от В група.

Във втората част на интервюто Борисов категорично заяви, че аматьорският спорт е нещо много хубаво. Има няколко момчета от В група, които спокойно могат да играят в А група, твърди премиерът. „В Марек има едно страхотно момче – на 19 години. В Локомотив Мездра има две страхотни момчета. В Сапарева баня също има страхотни футболисти”, даде пример Бойко Борисов.

„Аз съм абсолютен радетел на българския футбол и на детско-юношеските школи. Не можем да имаме Христо Стоичков, Емил Костадинов, Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров... и да купуваме чужденци на килограм”, възмути се министър-председателят.

„Преди и националните отбори тренираха в Банкя. Сега не правя базата, защото ще ме атакуват, че го правя, защото съм от там”, каза още Борисов.

Фаворитът на министър-председателя за европейски шампион и тимът на Испания. „Винаги може да има изненади. Германия не е за подценяване. Португалия има страхотни футболисти. Има няколко отбора, които са много силни”, добави Борисов.

Той ще стиска палци за Испания и Португалия в мачовете има съответно срещу Италия и Германия.

Коментари: 0