Борисов: Вдигаме доходите, колкото позволява икономиката

Правителството на ГЕРБ оставя след себе си финансово дисциплинирана държава, категоричен е бившият премиер

Снимка: БГНЕС

180 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

За изборите ще кажем на хората точно с колко и как могат да им се вдигнат доходите. Не можем да обещаем нито лев повече, отколкото реално българската икономика може да даде. Това каза вече бившият премиер Бойко Борисов, по време на церемонията по предаването на властта на служебния кабинет. Той беше категоричен, че правителството на ГЕРБ оставя след себе си финансово дисциплинирана държава.

"Не обръщайте внимание на това, което ще кажат БСП и ДПС. Те дезертираха", каза още Борисов. "Ако Станишев имаше 250 000 работни места - защо да нямат правителство и от днес тези работни места да бяха разкрити? Щяха да вдигат доходите на хората. Нали имаха антикризисни мерки, план?", попита реторично Борисов.

"Последните пари, които взехме от резерва, ще ги върне Брюксел. За следващите поколения сме оставили модерна инфраструктура", добави той.

Борисов посъветва наследника си Марин Райков да не обръща внимание на това което се говори. "Правете това, което считате за правилно и за мъдро. Те (БСП и ДПС) нямат правото да говорят. Тези, които говорят за национализация и разтрогване на договорите, ще поставят държавата в такава изолация, че нищо добро не ни чака", посочи Бойко Борисов. "Това, за което не ни стигнаха силите, е балансът", каза още той.

"Ние се хванахме да правим всичко заедно - магистрали, музеи, дъги и в същото време управлявахме в най-тежкото време сами, във време, в което цели държави се разпадат. Не си мислете, че това време е минало. Италия, Испания и други влизат в такава тежка криза, аз искрено се надявам следващите правителства да могат да усвоят възможно най-голям бюджет. Заварихме спрени или в несъответствие всички фондове. Оставяме на новото правителство да работят абсолютно всички фондове. Големите инфраструктурни проекти са или договорени, или са вече на асфалт и довършителни работи - Тракия, Дунав мост 2, лотовете на „Струма" и „Хемус"", каза Борисов.

Подкрепи Economic.bg