Борисов кани Станишев за дебат с Томислав Дончев

Стига е искал дебат с мен, темата е Европейски парламент, казва лидерът на ГЕРБ

Автор: Economic.bg

Днес ще изпратим официално писмо на Станишев с покана за дебат с Томислав Дончев. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти на Събора на овцевъдите на Петропавловския манастир.

"Надявам се в скоро време, Станишев да престане да бяга от среща с нашия водач Томислав Дончев. Изборите са за Европейски парламент, те ще са там двамата в Брюксел, те ще правят там политика, след като са водачи. Надявам се, в скоро време той да приеме дебат с нашия водач, нашия лидер за ЕП, и днес ще му изпратим официално писмо", обясни Борисов. 

Според бившия премиер, лидерът на БСП и ПЕС няма как да дебатира лично с него. "Стига е ходил по медиите да търчи и да иска дебат с мен. Това е ниво Европейски парламент. Нашите експерти в ЕП Томислав, Мария, другите, го чакат на дебат по всяка тема, свързана с Европа, и това няма нищо общо нито с магистрали, нито с пенсии, нито с друго, където той се опитва да прехвърли дебата, и където е изключително слаб", каза Бойко Борисов.

За Събора на овцевъдите, Борисов се похвали, че правителството на ГЕРБ е давало по 40 лв. за овце: "Сега дават 4 лв. Затова хората на нас ни се радват". "Действително, тогава тези 55 млн. лева, които за първи път вкарахме в животновъдството, това даде резултат. Сега виждате, че една по една падат европейски програми, не изпълняват бюджета, съответно, не могат да разплащат", обобщи позицията си Бойко Борисов. 

Коментари: 0