Борисов освободи заместник-министър на финансите

Карина Караиванова обаче получава задачата да завърши плащанията по ФАР и САПАРД и Кохезионния фонд

Снимка: БГНЕС

136 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Карина Караиванова-Ганозова е освободена от поста заместник-министър на финансите. Заповедта е издадена от министър-председателя в оставка Бойко Борисов още преди седмица- на 22 февруари. Решението обаче беше оповестено едва на днешното заседание на кабинета.

Карина Караиванова бе назначена за заместник на Симеон Дянков в края на миналата година. Три месеца по-късно Министерски съвет взема решение тя да се върне на предишната си длъжност - като директор на дирекция „Национален фонд“ в Министерство на финансите.

Освен това тя ще поеме и функцията на национален ръководител, отговорящ за финансовото управление на средствата по предприсъединителните инструменти ФАР и САПАРД и за ръководител на разплащателния орган по Кохезионния фонд.

Като такъв тя ще следи за спазването на правилата, разпоредбите и процедурите на предприсъединителните програми, европейското и националното законодателство, отнасящи се до изпълнението, отчитането и финансовото управление, както и функционирането на подходяща система за отчетност и информация, се казва в съобщението на МС.

Подкрепи Economic.bg