Борисов видя тенденциозно забавяне на "Тракия"

Бившият премиер призова наследника си час по скоро да пусне магистралата

Автор: Атанас Христов

Бившият премиер и лидер на най-голямата парламентарна партия ГЕРБ - Бойко Борисов видя тенеденциозно забавяне на пускането на магистрала "Тракия". Той призова наследника си Пламен Орешарски незабавно да пусне движението по новоизградения последен участък от аутобана.

"Скандално е да имаме първата в България изцяло построена и завършена магистрала, а тя да стои затворена в разгара на лятото и туристически сезон, се казва в съобщение на оглавяваната от Борисов партия. В него категорично се посочва, че магистралата е напълно завършена и готова.

Тенденциозното забавяне на издаването на разрешение за ползване, оправдано с дребни технически забележки, бави пускането на движението, въпреки наличието на Акт 15 и 16 за въвеждане в експлоатация. Но въпреки това магистралата стои затворена заради строителната министърка Десислава Терзиева, която е в Брюксел и се изчаква завръщането й, за да пререже лентата на магистралата, убеден е бившият премиер.

Според него това е скандално и е недопустимо гражданите да бъдат принуждавани да използват обходни и изключително натоварени в летния сезон стари маршрути.

"В името на сигурността и безопасността на пътуващите в двете посоки, призовавам премиера Орешарски час по-скоро да позволи на хората и на бизнеса да използват новата магистрала. Освен че е по-безопасно, пътуването по новото трасе ще спести и много разходи на гражданите и фирмите. Автомагистрала "Тракия" е път, който е натоварен с историческите очаквания на българите. Затова никой политик няма право да ги лишава дори и час повече от възможността да пътуват по новата магистрала", се казва още в позицията на Бойко Борисов.

Коментари: 0