Британски град предупреди българите и румънците "да стоят надалеч"

"Улиците ни не са павирани със злато", обявиха от организация в Брайтън

272 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Имигрантите от България и Румъния получиха предупреждение да стоят далеч от Брайтън и Хоув, ако предварително не си намерили работа и място, където да отседнат, пише британското издание The Argus.

Съветът към българите и румънците бе отправен от директора на благотворителна организация в града Анди Уинтър.

„Ако нямат работа или подслон, правителството би трябвало да им каже да не идват. А ако дойдат, ще се опитаме да ги преориентираме по най-добрия начин”, заявява Уинтър.

"Факт е обаче, че тук ситуацията за хората без дом и работа е много тежка", предупреждава той, добавяйки, че "улиците в града не са павирани със злато".

От изданието припомнят, че около 250 хиляди емигранти от Българи и Румъния се очаква да влязат във Великобритания през следващите пет години, след като ограничения за работа на Острова паднат в края на 2013 г. Експертите обаче твърдят, че е почти невъзможно да се посочи колко ще е точният брой на хората от двете страни, които ще изберат да се заселят в графството Съсекс.

Брайтън вече е популярна дестинаця за чуждестранните работници. 15,1% от населението на града са имигранти. Според данните на местните власти всяка година там пристигат близо 4000 работници от чужди страни.

Подкрепи Economic.bg