Българите не бързат да се втурнат към Лондон

Анкета на Economymagazine.bg показва, че по-голямата част от хората у нас няма да изберат Великобритания за свой дом и място за работа

92 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Българите не изгарят от желание да се втурнат към Великобритания, дори след падането на забраната за работа на Острова през 2014 г. Това показва проучване на Economymagazine.bg, проведено сред читателите на сайта. На въпроса "Ще има ли емигрантска вълна към Великобритания след падане на ограничението на трудовия пазар на Острова за българи от 1 януари 2014 г.?" 49% са отговорили, че притесненията на британците са неоснователни.

На второ място сред най-популярните отговори е, че малко хора биха се възползвали от свободата на труд. Този отговор са посочили 37% от запитаните. Едва 9% са заявили, че ще отидат да работят в Англия след края на 2013 г., а 5% не биха се върнали в България след това.

През миналата седмица се разрази полемика, основно между британски депутати и български студенти, затова дали българите ще "залеят" Острова, след като получат право да работят там.

Подкрепи Economic.bg