Бум на резервациите за почивка на яхта

Цената е около 468 евро на човек за седмица

7786 ~ 1 мин. четене

Бум на резервациите за екскурзия с модерни ветроходни яхти с цени от 468 евро на човек за седмица, отчитат от Българското круиз общество.

Тази година икономическата криза изстреля във висините броя на резервациите за нови, големи и модерни ветроходни яхти, управлявани от български капитани, посочват от бранша. Оказва се, че при резервация на яхта човек спестява много повече отколкото при стандартизираните масови туристически ваканции, в това число в курортите, и круизните кораби, посочиха от асоциацията.

Според експертите от организацията се спестяват средства от самолетни билети, сумата за хотелските нощувки преди или след круиза с кораб, плащанията на всички необходими наземни трансфери.

Сред предимствата на този вид пътешествия са липсата на ограничения за багаж, тъй като се пътува със собствен автомобил, близостта на марините за яхти в южна Гърция и по Адриатическото крайбрежие на Хърватска, липсата на документни формалности и изисквания. Също така наличието на български скипер, който се грижи за управлението на яхтата, като не е необходим никакъв предварителен опит от страна на клиента.

 

 Подкрепи Economic.bg