Цацаров: Има класифицирана информация за Бисеров

Прокуратурата не се занимава на този етап с него, обяви главният прокурор

116 ~ 2 мин. четене
"Има класифицирана информация за Христо Бисеров, която се анализира и за която ще има съобщение в рамките на днешния ден". Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров по БНТ. "Прокуратурата не се занимава на този етап с Бисеров", допълни Цацаров.

Срещу Христо Бисеров е подаден сигнал от ДАНС за финансови и данъчни престъпления, добави главният прокурор. Попитан дали е притеснен от факта, че „политическата абдикация” на Бисеров предшества сигнала срещу него, Цацаров отговори: „Не искайте от мен от вчера до днес да съм анализирал данните. Не смятам, че ме вкарват в нова политическа игра, защото ако анализът на данните покаже, че те съдържат престъпление, какво мога да направя – мога да му поискам имунитета. Ако не съдържа данни за престъпление, няма да го поискам”.

Късно в неделя от пресцентъра на ДПС съобщиха, че Бисеров напуска поста заместник-председател на ДПС и парламента, а като причина бяха посочени само лични мотиви. Днес парламентът трябва да гласува оставката на Бисеров.

За имунитета на Сергей Станишев и делото срещу него заради загубването на седем секретни документа, главният прокурор обясни процедурата от тук нататък: Има съгласие за продължаване – делото три пъти е влизало в Софийски градски съд и три пъти е връщано. Основателно или не връщането на съда не се коментира, заяви Сотир Цацаров. Предстои разпит на три лица, разкри той.

Едно от лицата е честният гражданин, който е намерил и предал първия документ – Алексей Петров, второто е лицето, комуто честният гражданин честно е предал документа, третото р лицето, което по това време е било шеф на ДАНС – г-н Сертов. Може би допълнителни разпити на г-н Станишев, обясни Сотир Цацаров. Това не е работа дори за месец. Предвиденото в закона наказание за това престъпление е глоба, каза още главният прокурор.
Подкрепи Economic.bg