ЧЕЗ: Спазваме българските и европейски закони

Няма да коментираме нито едно действие в хода на досъдебното производство, казват от дружеството

Автор: Силвия Георгиева

Компаниите на чешката енергийна корпорация CEZ у нас спазват действащите български и европейски закони. Това се казва в становище не електроразпределителните предприятия (ЕРП) от групата на ЧЕЗ. Повод за изявлението на дружествата е приключилата проверка на прокуратурата и стартирането на досъдебно производство срещи компанията.

"Нашите компании в България са работили изцяло в съответствие с действащото българско и европейско законодателство. Отговорност на всички наши служители и мениджъри, независимо в коя държава работят, е да спазват законите, приетите добри практики и да работят с грижата на добър стопанин при изпълнение на своите служебни задължения", категорични са от ЧЕЗ.

От българските дружества уверяват, че както досега, така и занапред, компаниите на ЧЕЗ ще сътрудничат на проверяващите и правораздавателни институции, за да се установи истината и да се докаже, че ЧЕЗ е стабилен и сериозен европейски инвеститор, който работи законно и прозрачно, в партньорство с обществото и институциите.

"Няма да коментираме нито едно действие в хода на досъдебното производство. Вярваме че компетентните органи ще работят професионално, безпристрастно и непредубедено", завършват от ЧЕЗ.

Коментари: 0