ЧЕЗ инвестира 40 000 лв. в Боровец

Средствата ще бъдат вложени в подмяна на кабел

Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал направи първа копка за реконструкцията на кабелна линия 20 kV, част от разпределителната мрежа средно напрежение на курортен комплекс Боровец, съобщиха от компанията.

Ще бъде подменен стар маслен кабел с дължина 689 метра, който е изграден през 70-те години на миналия век. Новият кабел ще бъде с по-голямо сечение и много по-добри преносни възможности. Той е с алуминиев екран и няма да представлява интерес за крадците, което ще гарантира, че няма да стане обект на посегателства.

Инвестицията е на стойност 40 000 лева. Тя ще осигури надеждност на електрозахранването на три почивни станции, две вилни селища и три големи хотелски комплекса. Ремонтните работи ще продължат двадесет дни. През този период не се предвиждат прекъсвания на електрозахранването.

„Зимните курорти в България претърпяха чувствително разрастване и развитие през последните години. Ние сме компания, която доставя жизненоважна услуга, и е наш дълг да поддържаме мрежата в добро състояние. Работим усилено, за да постигнем максимално добри резултати и да подобрим сигурността на електрозахранването в района”, заяви Петър Докладал.

През последните шест години ЧЕЗ инвестира общо 5,3 млн. лева в подобряване и разширяване на мрежата в двата най-големи зимни курорта в Западна България – Банско, и Боровец.

ЧЕЗ поддържа електроразпределителна мрежа с дължина от над 60 хил. км и се грижи за захранването на повече от 2 млн. клиенти в Западна България. От стъпването си на българския пазар в края на 2004 г. до момента компанията е вложила над 1,7 млн. лева в електроенергийната инфраструктура на Западна България.

Коментари: 0