Човек си имплантира мини компютър, за да следи температурата си

Устройството поддържа връзка с отделен апарат, работещ с операционната система Android, и информира чрез текстови съобщения за резките изменения на температурата в тялото

284 ~ 1 мин. четене

Компютърен спец имплантира чип в тялото си, за да следи собствената си температура, съобщава британското издание Daily Mail. Тим Канън поставя биометричен сензор под кожата на ръката си. Устройството поддържа връзка с отделен апарат, работещ с операционната система Android, и информира чрез текстови съобщения за резките изменения на температурата в тялото.

Сензорът се свързва безжично към всяко устройство Android, а цената на цялата апаратура е около 500 щатски долара. За да постави устройството, Тим прави разрез над съществуваща татуировка на ръката си. Кожата му е премахната, а след като е имплантирано устройството е добавена и зашита отново.

"Искам да живея хиляди години и не искам да умра поради незнайна причина", аргументира се Тим. "Смятам идеята за сензора за много забавна. Той е предназначен и да улови вниманието на хората", добавя той.

Подкрепи Economic.bg