Coca-Cola и Sanofi създават разкрасяващи напитки

Двете компании ще пуснат на пазара новата марка eautific Oenobiol, която е предназначена за жени

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Американският производител на безалкохолни напитки Coca-Cola и френската фармацевтична компания Sanofi ще създадат серия здравословни напитки, които ще имат свойството и да разкрасява. Новите продукти ще бъдат пуснати на пазара още през следващата година с марката Beautific Oenobiol, пише The Wall Street Journal.

Beautific Oenobiol е предназначена за дами на възраст 25-45 години, живеещи в градовете и грижещи се за своята фигура. Напитката съдържа минерална вода, плодов сок и активни хранителни добавки. Французойките ще могат да избират между четири вида, всеки от който е полезен за здравето. Полезността се изразява в приток на енергия, заздравяването на косите и ноктите, но най-важното е, че ще направи фигурата стройна.

За Sanofi новите продукти са начин да увеличи приходите от продажби. Компанията губи много от конкуренцията на генеричните лекарства, които са много по-евтини. През миналия месец фармацевтичната компания обяви, че ще съкрати 900 работни места във Франция.

Coca-Cola проектът е начин да диверсифицира бизнеса си с безалкохолни напитки. През последните години компанията съсредоточава усилията си върху напитките с ниско съдържание на калории и без захар.

Очаква се цената на напитките да бъде 2-3 евро в зависимост от пазара. Приходите от продажбите ще се разделят по равно между партньорите.

Коментари: 0