Цветанов: Най-важното през 2014 г. е да се прекрати този популизъм

След законовите промени за службите вече се говори за връщане на мутренските времена, заяви зам.-председателят на ГЕРБ

72 ~ 1 мин. четене

И до ден днешен аз нямам обвинение за незаконно подслушване. Това каза в интервю за предаването на БТВ „120 минути" Цветан Цветанов, заместник-председател на ПП ГЕРБ. Той заяви, че за подобни твърдения още по време на предизборната кампания е завел жалба в Страсбург за нарушената презумпция за невинност. „Това е едно твърдение и то се препокрива с цялостната репресия, която се осъществява срещу политическите лица от партия ГЕРБ", допълни Цветанов.

"Най-важното през 2014 г. е да се прекрати този популизъм, който налага сегашното управление. След законовите промени за службите вече се говори за връщане на мутренските времена. Възраждат се структури на силовото действие, а държавата я няма. Всичко това се случва пред очите на сегашната Тройна коалиция", посочи Цветанов.

По думите му той и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Бойко няма да водят листи на евроизборите, за да не абдикират от реалната политика. Като приоритети на ГЕРБ Цветанов посочи подготовка за евровота, както и за предсрочни парламентарни избори.

Цветанов отново се извини на лекарите от Горна Оряховица и заяви, че тогавашната политическа ситуация е провокирала изчитането на тези специални разузнавателни средства, след като те бяха декласифицирани.

„Мога да кажа, че действително това не трябваше да се случва, но за голямо съжаление, в България политиката някой път се намесва във всеки един случай, когато някой смята, че може да извлече политически дивиденти", допълни Цветан Цветанов.

Коментари: 0