Цветанов за отчета: 100 мерки – 100 лъжи

Според бившият вътрешен министър правителство продължава да върви в плоскостта на популисткото говорене, без да дава никаква конкретика

192 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Отчетът ”100 мерки за 100 дни” на правителството трябва да се казва ”100 мерки – 100 лъжи”. Това заяви от парламентарната трибуна заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на дебатите по отчета на правителството за първите 100 дни от управлението му. Според Цветанов новото правителство продължава да върви в плоскостта на популисткото говорене, без да дава никаква конкретика.

”В тази книжка за стоте лъжи е записано, че МВР ще започне да има публичност в отчетите, които дава пред общността”, заяви Цветанов, обръщайки се към премиера Пламен Орешарски със съвет да отвори  Google и да напише ”отчет за дейността на МВР”. По думите на бившия премиер на вътрешните работи, сред резултатите ще излязат отчетите за 2012, 2011, 2010 и 2009 г.

”По темата за Сирия е записано, че усложнената обстановка може да доведе до засилване на миграционния натиск към България и други европейски държави. Има количества на задържана контрабанда, наркотици. Този отчет ще ви даде добра светлина, за да не се излагате поне, когато говорите”, продължи Цветанов.

Бившият министър на вътрешните работи добави, че кабинетът работи против служителите на министерството, тъй като е предвидено да се освободи от почивните станции, които са част от социалната дейност. Цветанов припомни, че по време на управлението на ГЕРБ няма нито една продадена станция. Той обяви, че парламентарната група на ГЕРБ ще се постарае във всички секторни политики да предостави ”стоте мерки и стоте лъжи”.

Подкрепи Economic.bg