Данъчните продават 1200 оръжия на търг

Сред предлаганите вещи са колекционерски оръжия, карабини, пушки и гранатомет

4472 ~ 1 мин. четене

Повече от 1200 огнестрелни и газови оръжия ще бъдат продадени от НАП-София на търг, съобщиха от ведомството. В списъка на предлаганите вещи са включени както оръжия, предназначени за колекционери, така и употребявани пистолети, карабини, пушки и пълнители за тях, чиито основни функции могат да бъдат възстановени.


Продават се и оръжия, които могат да се използват само за резервни части. В самостоятелна група са обособени оръжията с възможна двойна употреба – авиационни оръдия и гранатомет. Една част от предлаганите вещи са изоставени от собствениците си след изтичане срока на техните разрешения. Други са отнети в полза на държавата от съдебните органи и също подлежат на публична продан.


Най-голяма е бройката на ловните пушки, автомати и карабини – над 1000. Повече от половината от предлаганите около 200 броя пистолети са газови. В списъка са включени и около стотина пълнители.


В групите на оръжията, разрешени за колекциониране има пистолети Валтер и Щаер, картечни пистолети Шпагин и Судаев, карабини Манлихер, Щаер-Манлихер, ZKK и др. Сред вещите, чиито основни функции могат да бъдат възстановени, са пистолети ЧЗ-М-27, АР-Браунинг, Зауер, Блоу Компакт, Адлер 2003, ловни пушки и карабини Браунинг, ИЖ, Тула, Симсон, Берета, Збройовка, Круп, Мазалат, и др., като повечето от тях са в добро състояние, а други са напълно изправни.


Условията за провеждане на търга, списък на вещите, продажната им цена и размера на депозита могат да се видят на място в сградата на НАП София, ул. „Триадица” №2, както и на интернет страницата на НАП – www.nap.bg.

Подкрепи Economic.bg