Дават 50 млн. лв. на 241 фирми

Страната ни е усвоила 95% от парите по програмата

Договори за близо 50 млн. лв. бяха връчени на 241 фирми от премиера Бойко Борисов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Средствата са по оперативна програма „Конкурентоспособност”, съобщиха от ресорното ведомство.

„Сигурен съм, че благодарение на тези пари и внедряването на технологии във вашите организации ще постигнете по-ефективни резултати”, заяви Добрев.

Той подчерта, че основната цел на процедурата е да допринесе за насърчаване на конкурентоспособността на българските предприятия чрез постигане на съответствие на продукти с европейски и международни стандарти, както и въвеждане на добри производствени практики. По този начин българските малки и средни предприятия имат предимствата на конкурентните фирми от ЕС.

Министърът изрази надежда, че правителството ще успее да договори допълнително средства, защото има много качествени проекти по тази схема.

„Ако видите, че все още има несъвършенства в система, се обаждайте или ни пишете”, призова Делян Добрев.

Премиерът Бойко Борисов отбеляза, че всяка година в сравнение с предходната се удвояват разплатените средства по оперативните програми. В края на програмния период 2013 година ще бъдат усвоени 95 % от парите, които ЕС ни отпуска, затова се разчита на всички от бизнеса, посочи Борисов. 

Коментари: 0