Дебат в парламента за защита на потребителите от монополите

По време на работната среща ще бъдат обсъдени и промени в законодателството, свързани със защита на потребителите от монополите

Автор: Божидара Иванова

Днес ще се проведе работна среща в Народното събрание (НС) на тема „Промени в нормативната база и защита на потребителите от злоупотреба на естествените монополи при предоставяне на комунални услуги“, съобщиха от пресцентъра на НС.

Очаква се форумът да бъде от 11.00 часа в зала „Запад“. По време на работната среща ще бъдат обсъдени и промени в законодателството, свързани със защита на потребителите от монополите.

Срещата е по инициатива на заместник-председателят на Комисията по енергетика и член на Комисията по икономическата политика и туризъм Явор Куюмджиев. В дебата ще участва и председателят на Комисията по труда и социалната политика Корнелия Нинова, както и други народни представители.

На дискусията са поканени представители на Комисията за защита на потребителите, на Федерацията на потребителите, на Асоциация „Помощ за потребителя“, на Национална инициатива „Социална солидарност“, на Сдружение за правна помощ на потребителите и други.

Коментари: 0