Детелина отпушва трафика в Бургас

Пътният възел ще бъде открит предсрочно до 30 юни, стана ясно след инспекцията на строителния министър Лиляна Павлова

Снимка: Община Бругас

Най-важният пътен възел за Южното Черноморие ще бъде готов да 30 юни. Детелината “Бургас – Средец – Созопол” ще бъде пусната в експлоатация 103 дни по-рано от предвидения по договор срок. Това съобщи министърът на регионалната политика и благоустройството Лиляна Павлова по време на работното си  посещение в Бургас и региона, предаде агенция Стандарт нюз.

Кметът на Бургас Димитър Николов се ангажира да ускори изграждането на осветлението на новото съоръжение.

Министър и кмет бяха единодушни, че ще обединят сили и върху строителството на пътен възел Запад. Регионалният министър заяви подкрепа на исканото от кмета Николов съдействието на държавата при изпълнението на този мащабен проект.

Съоръжението трябва да изведе транзитния поток автомобили, влизащи в Бургас откъм София, и да ги насочи по обходен път към Пътен възел Юг. По този начин  летните задръствания и замърсяването в центъра на града ще намалеят с десетки проценти.

В момента се извършва изместване на подземните комуникации в района на бъдещия Пътен възел Запад. Следва изграждането на мостово съоръжение, което да прекрачи железопътните линии край к-с „Славейков” и да насочи транзитния поток към ул. „Крайезерна”. -: CLEANED :-

Коментари: 0