Директорът на фонд "Земеделие" ще се избере с конкурс

Земеделският министър ще продължи срещите с търговските вериги, където да влязат и нашите земеделски производители

Снимка: БГНЕС

172 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

След подадената оставка от досегашния изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) Румен Порожанов, наследникът му ще бъде избран с конкурс. Това каза министърът на земеделието и храните Димитър Греков, цитиран от Фокус.

Оставката на Румен Порожанов беше приета вчера от Управителния съвет на ДФЗ. За новия директор на ДФЗ, земеделският министър обясни, че ще обявяват конкурс, за да може фондът да бъде оглавен от човек, който заслужава. "Все пак там се управляват 7 млрд. лв. и трябва парите да отиват по предназначение", обоснова се Димитър Греков.

По отношение на идеята за подпомагане на малките производители, Греков обясни, че е провел срещи с големи търговски вериги, след които е открит пазар в МЕТРО за наши земеделски производители.

"Ще продължим да инициирaме подобни срещи и в други търговски вериги, за да може нашите земеделски производители да излязат на пазара. В преговори съм с големи градове, където да се направи пазар със стоки на български производители", обясни министър Греков.

Подкрепи Economic.bg