Дойче веле: Не умирай, преди да си видял Чудесата на България

Културният маршрут, който National Geographic Traveler постави в топ 50, нарежда страната на първо място в ЕС, коментират чуждите медии

Не за всичко България е последна в Евросъюза. Това пише Дойче веле в коментар на новата класация на National Geographic Traveler, в която България попадна в топ 50 с маршрута "Чудесата на България: изкуство, вино и традиции". Страната ни бе поставена на престижното второ място сред културните дестинации в Европа, които човек непременно трябва да види в живота си.

Това второ място за България в Европа се превръща дори в първо, ако вземем предвид само страните, членки на ЕС. В този контекст културният маршрут "Чудесата на България: изкуство, вино и традиции" изпреварва всички останали културни дестинации в ЕС, като най-близки до нея са френската област Прованс и италианската Тоскана, съответно на трето и на пето място в Европа. 

Първото е отредено на страна извън ЕС - Босна и Херцеговина, както и четвъртото - на Исландия, пише Дойче веле. Немците разказват още за уникалното тракийско злато, прославило България по света. 

Маршрутът "Чудесата на България" продължава 12 дни и включва камерен концерт в античната "Сердика" в София, посещение на Рилския манастир, дегустация на вина, посочва списание "Ню Юръп". 

Освен това участниците в този културен тур се докосват до историята на България с посещения в Боянската черква, Казанлъшката тракийска гробница и най-старите неолитни жилища в Европа, изградени 6 000 години пр.н.е.

"Чудесата на България" е пътуване, обогатено с изискана кухня и дегустации на вина, което помага на туристите да открият вкусове и аромати, дълбоко вкоренени в най-добрите европейски традиции, се казва в оценката за този български маршрут. И още: Това пътуване "ще ви потопи дълбоко в културното наследство на България - от времето на траките, бог Дионисий и легендата за Орфей, та чак до наши дни".

Коментари: 0