ЕНП посрещна "Атака" със затворени врати

По-рано представители на Европейската народна партия заявиха, че нямат уговорена среща с "Атака" и че всеки, който иска, може да пусне сигнал в пощенската кутия пред сградата

172 ~ 1 мин. четене

Европейската народна партия (ЕНП) посрещна със заключени врати групата на "Атака", която отсъстваше от парламентарното заседание и днес, съобщава БТА.

Народни представители от партията внесоха в централата на ЕНП в Брюксел искане за извинение заради думите, изречени срещу българските националисти от евродепутата Дорис Пак. От ЕНП обаче ги посрещнали със затворени врати.

По-рано техни представители казаха, че нямат уговорена среща с "Атака" и че всеки, който иска, може да пусне сигнал в пощенската кутия пред сградата, което в крайна сметка и направи Десислав Чуколов.

"Паритията продължава посещението си в Брюксел. Визитата е предварително планирана. Проведени са редица важни срещи", увери депутатът Десислав Чуколов пред журналисти в белгийската столица, предаде кореспондент на БНР от Брюксел.

Многократно поставените въпроси с кого точно са разговаряли депутатите на "Атака", колко належащи са били тези срещи и какво е произтекло от тях обаче бяха определени като "поръчкови".

Отсъствието на групата на "Атака" от Народното събрание той обясни с това, че партията не може да участва в циркове, предизвикани от ГЕРБ.

Подкрепи Economic.bg