Елизабет II призова за строг контрол над имигрантите

За пореден път властите на Острова залегнаха на антиевропейската риторика при откриването на новата сесия на парламента в Лондон

208 ~ 1 мин. четене

Британската кралица Елизабет II призова парламента да обуздае притока на имигранти от новите членове на ЕС чрез специално законодателство. Това се случи по време на традиционната реч, която държавния глава на Обединеното кралство произнася пред народните представители, предаде ВВС.

"Скъпи мой лордове и членове на Камарата на общините. Законодателната програма на моето правителство ще продължава да бъде фокусирана върху изграждането и поддържането на силна икономика, за да може Обединеното кралство да се конкурира успешно с останалия свят. Ще бъде приет закон за допълнителни мерки и реформи в имиграционната система. Те ще гарантират, че тази страна ще привлича хора, които ще допринасят за нейното развитие, и ще възпира онези, които не могат да го направят", каза кралица Елизабет II.

За пореден път властите на Острова залегнаха на антиевропейската риторика при откриването на новата сесия на парламента в Лондон. По традиция началото на политическия сезон бе поставено от Елизабет II, която в речта си наблегна най-вече на антиемиграционните мерки, които трябва да бъдат приети.

В законодателната програма са предвидени и нови мерки за съкращаване на разходите за социални грижи, намаляване на бюрократичния товар върху малкия бизнес и разширяване правата на потребителите.

Макар и да не спомена поименно България и Румъния, кралицата намекна, че онези кандидати за работа във Великобритания, които няма да допринасят с нищо за развитието на страната, няма да бъдат допускани в нея.

Подкрепи Economic.bg