Еврокомисарят по околната среда идва на посещение в България

Янез Поточник ще се срещне с министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, както и с представители на неправителствени организации и бизнеса, чиято дейност е свързана с околната среда

108 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Еврокомисарят по околната среда Янез Поточник пристига днес, 24 юни, на посещение в България, съобщиха от пресслужбата на ЕК в София. В рамките на двудневното му посещение в страната Поточник ще се срещне с министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, както и с представители на неправителствени организации и бизнеса, чиято дейност е свързана с околната среда.

В 16 ч. днес еврокомисарят ще посети площадката на депото за неопасни отпадъци в с. Яна, където предстои да се построи завод за механично биологично третиране на отпадъци.

Във вторник, 25 юни, комисар Поточник ще вземе участие в конференция, организирана съвместно от Европейската комисия и WWF-България на тема "Преминаване към ресурсно-ефективна зелена икономика в региона на река Дунав". Конференцията ще бъде открита от президента Росен Плевнелиев от 09:00 ч. в зала "Сердика" на хотел Шератон. Конференцията ще се предава на живо на сайта на WWF България.

Коментари: 0