Евтин компютър от Google

28-сантиметровият Samsung Chromebook се продава по 249 долара

3722 ~ 1 мин. четене

Интернет гигантът Google се присъедини към конкурентите си, които пускат бюджетни преносими компютри. Вчера щатската корпорация представи на пазара най-новия си продукт, който носи името Samsung Chromebook. Миналата седмица японската технологична корпорация Sony също представи евтин вариант на своите лаптопи. Рекламата на Samsung Chromebook на Google представя устройството, като "компютър за всеки".

28-сантиметровият преносим компютър се продава по 249 долара и може да бъде поръчан от онлайн магазините Amazon и Best Buy. Машината работи под операционна система OS Chrome и е с много фин дизайн. Той е супер тънък - дебелината му е 2.03 сантиметра, а тежестта - под 1 килограм. Устройството  вероятно ще може да бъде поръчано и купено във Великобритания и САЩ още от следващия понеделник.

Chromebook идва с произведен от Samsung ARM Cortex-A15 процесор, 2GB RAM и 16 GB флаш памет. Резолюцията на дисплея е 1366x768 пиксела, като компютърът има Bluetooth 3.0. Машината идва с един USB 3.0 и един USB 2.0 вход. Батерията му издържа един час. В офертата е включено и място от 100GB на Google Drive.

Устройство цели да бъде използвано като допълнителен компютър - например за четене на електронната поща в леглото или за работа в кухнята.

Подкрепи Economic.bg